Topplista

Välkommen till oss på Bastukällan, din bastubutik på nätet!

Hos oss handlar du tryggt och smidigt.

- Snabba leveranser 
- Klarna Checkout kassa – utan extra avgifter
- Full ångerrätt inom 14 dagar
- Vi tänker på miljön och återanvänder därför förpackningsmaterial

Nedan följer våra köpvillkor som är bra för dig som kund att känna till, så att du känner dig trygg när du handlar hos oss. Tveka inte att kontakta oss om du ha frågor eller funderingar.

Kundtjänst:

info@bastukallan.se
0920-13333

 


Köpvillkor


 

Allmänt

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla hos oss.

I dagsläget levererar vi varor främst inom Sverige, men om du önskar få leverans utomlands kontakta då vår kundtjänst, så försöker vi lösa det.

Vi polisanmäler alla försök till bedrägerier.

Avvikelser från våra villkor är giltiga om båda parterna tecknat ett särskilt avtal om det. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för säljföretaget. Mer information hittar du på Konsumentverkets hemsida, http://www.kov.se

Vi reserverar oss för tryckfel som kan uppstå på Bastukällans websida, i informationsmaterial och specifikationer på samtliga produkter i vårt sortiment.

All bildinformation ska ses som illustrationer och de kan ej garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Priser & Betalning

Våra priser anges i SEK och inkluderar moms. Fraktkostnad tillkommer och beräknas efter vikt. I kundvagnen ser du alltid det totala priset för din beställning, dvs inklusive moms, frakt och eventuella avgifter.

Alla våra erbjudanden gäller så långt lagret räcker. Följ oss gärna på vår Facebooksida https://www.facebook.com/bastukallan för att ta del av erbjudanden och kampanjer.

För säkra och smidiga betalningar använder vi oss av Klarnas nya Checkout Kassa där du kan välja mellan flera olika betalsätt. Inga extra avgifter tillkommer oavsett vilket betalsätt du väljer i Klarna Checkout!

Du kan välja mellan Kortbetalning ,Faktura , direktbetalning.

När du handlar i Klarna Checkout kassan bekräftar du först köpet och sedan sker betalningen. Du fyller bara i e-postadress och postnummer och väljer sedan "slutför köp". Faktura är alltid förvalt, men vill du hellre betala på annat sätt kan du välja detta i steg 2 (efter att du tryckt på slutför köp). Klarna Checkout kassan är även öppen för företagskunder. 

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning. Om det är uppenbart felaktigt, kan det tvinga Bastukällan att, när som helst under affärens gång, upphäva köpet och återbetala inbetalt belopp på bästa sätt. Orsaken till fel ska tydligt redovisas till dig som kund i samband med att köpet hävs.

Alla varor förblir Bastukällans egendom tills dess full betalning erlagts.

Vårt ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Bastukällan bär inget direkt eller indirekt ansvar för t ex, men ej begränsat till, leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada. 

Leverans

Vår strävan är att du ska få en så snabb leverans som möjligt. En order som inkommer före kl 12.00 behandlas och skickas oftast samma dag. Leveranstiden brukar normalt vara 1-5 dagar beroende på vald transportör och infallande helg.

Beställningar mottagna efter kl 12.00 på fredag samt lördagar och söndagar kommer att behandlas påföljande måndag. Vi anlitar Post Nord som fraktleverantör.

I fall du som kund anser att leveransen dröjer på sådant sätt att du ej längre önskar få din beställning levererad, är det ditt ansvar att avbeställning görs i enlighet med Bastukällans köpevillkor.

Lagerstatus

De flesta varor i vår e-butik är lagervaror och finns normalt på lager för omgående leverans. Skulle en vara ha tagit slut eller inte finns i tillräckligt antal, meddelar vi dig om detta. Du kan då välja att stryka varan, byta ut varan eller välja att den restnoteras och levereras senare. Kostnaden för delleveransen står vi för. Vi reserverar oss för eventuell felmarginal på våra lagerstatusar.

Ångerrätt och returer

Avbeställning

Du kan avbeställa din order utan kostnad så länge ordern inte blivit expedierad. En order ska vanligtvis ses som expedierad när frakthandling skapas.

I fall beställning blivit expedierad är du som kund skyldig att motta beställningen. Avbeställning av produkt eller tjänst som vi anskaffat eller färdigställt speciellt för dig kan inte göras.

Avbeställning är ej giltig förrän du fått bekräftelse om detta från Bastukällan per e-post.

För outlösta paket debiteras kunden våra merkostnader för returfrakt samt administration om totalt 200 kr.

Ångerrätt, om du vill lämna tillbaka en vara

Enligt Distansavtalslagen har du full ångerrätt inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Du väljer själv om du vill byta till en annan vara eller få pengarna tillbaka. Ångerrätten gäller endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i oförändrat skick. Varan får ej vara använd. Returfrakten betalas av kunden och du har inte rätt att begära återbetalning av kostnader för frakt. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. För specialbeställd vara börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat leveransinformation. Observera att du alltid ska ta kontakt med vår kundtjänst när det gäller byte eller återbetalning.

Returer

Returer sker på kundens bekostnad utom i de fall då varan är defekt eller att vi packat och levererat fel vara. Varan/varorna du returnerar måste vara oanvänd och förpackningen obruten. Du packar varan/varorna väl t ex i emballaget de kom med och ansvarar för att returen kommer fram. Det är vid alla typer av returer viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. Defekta produkter som returernas till Bastukällan bör behandlas som om de vore felfria.

Returer skickas till

Bastukällan AB
Söruddsvägen 28

974 55 Luleå

OBS! Skicka ej returen mot postförskott eller Rek då vi ej har möjlighet att lösa ut dessa. Försändelser som är för lite frankerade löser vi inte ut och returer som inte godkänts av oss återsänds tillbaka till kunden och fraktavgift debiteras. Vi behandlar din retur så snart den kommer in till oss och vår strävan är att behandla den skyndsamt.

Återbetalning

Vi återbetalar det du betalat inom 30 dagar från den dag avtalet har hävts dvs då varan kommit i retur och returen har godkänts av oss. Returnerar du delar av sändningen återbetalas endast priset för de varor som returneras. Kostnader som frakt och postförskottsavgift, som uppkommit för hela beställningen, återbetalas ej.

När du valt något betalsätt via Klarna Checkout gäller följande vid återbetalning:

Vid betalsättet Klarna Faktura behöver du inte betala för varor som du vill returnera. Vi krediterar din faktura eller delar av den, så snart vi mottagit din retur. OBS! - Om förfallodatum på fakturan går ut innan vi mottagit din retur måste du göra inbetalningen på hela beloppet till Klarna för att undvika påminnelseavgift. Alternativt kan du själv flytta fram förfallodatum på fakturan.

Detta gör du via Klarnas självservice som finns på www.klarna.se alternativt kontakta Klarnas kundservice på 08-120 120 10.

Om du betalt in din faktura innan din retur registrerats kommer Klarna att kontakta dig via e-mail/post och be om dina kontouppgifter för återbetalning så snart vi registrerat din retur. Normalt tar återbetalningen 5-7 arbetsdagar efter det att Klarna fått din information.

Om du betalat med kort eller direktbetalning via internetbank kommer Klarna att sätta pengarna tillbaka på det konto som de kommer ifrån, efter att vi registrerat din retur. Normalt så tar det 5 -10 arbetsdagar innan du har pengarna på kontot.

Om du har betalat din order via Förskottsbetalning, återkommer du till oss med ditt kontonummer så gör vi en återbetalning direkt till ditt konto.

Byte till annan vara

Om du vill byta till en annan vara betalas ny fraktavgift av dig som kund. Meddela oss vad du vill byta till. Du gör det lämpligast i ett meddelande tillsammans med returen eller maila vår kundtjänst leila@bastukallan.se

Reklamation, om det är fel på en vara

Det är lämpligt att du som kund kontrollerar leveransen så att den är riktig och felfri vid ankomst. Så fort du upptäcker att en vara är felaktig eller defekt ska du reklamera den. Vid reklamation skall du alltid kontakta vår kundtjänst på telefon 070-5575757 eller via e-post info@bastukallan.se och uppge order-id samt orsak till reklamationen. Vid reklamation står vi för returfrakten.

Om den reklamerade varan är slut och vi inte kan ersätta den med en ny vara, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den reklamerade varan i retur.

Om en vara är transportskadad skall du kontakta oss snarast för information om ersättning. Du ska också anmäla det till transportören/utlämningsstället när du tar emot försändelsen. Vid retur står du som kund för transportrisken.

Tvist

Vi har som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer vid tvist då köparen är privatperson.
Tvist mellan två eller fler företag avgörs som regel i domstol.

Force Majeure Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Bastukällans kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Bastukällan befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt Bastukällan förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Bastukällan rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Bastukällan skall också meddela kunden om en ersatt produkt eller ett likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt.

right